KIJK Live! 4 – de foto’s

kijkmagazine

10-12-2013 11:10:54

KIJK Live! 4 - banner

Gisteravond was alweer de vierde editie van ons evenement KIJK Live! in Amsterdam. Bekijk nu de foto’s!

KIJK Live! nummer vier had weer een erg gevarieerd programma. Onderwerpen variërend van de strijd tegen chemische wapens tot het seksleven van de mierenegel passeerden de revue. Helaas werden de praatjes tijdens de eerste helft van de avond hier en daar verstoord door wat feedback (we beloven beterschap op dit front!), maar door onze even interessante als flexibele sprekers mocht dat de pret nauwelijks drukken.

Een korte fotoreportage, met dank aan Erik de Klein:

KIJK Live! 4 - zaal

Ons vaste zaaltje, de Meet and Workspace van de Beurs van Berlage, was weer goed gevuld.

KIJK Live! 4 - Anthony Brown

Sterrenkundige Anthony Brown van de Universiteit Leiden mocht het spits afbijten met zijn presentatie over de satelliet Gaia, die op 19 december wordt gelanceerd. Lees er meer over in dit integraal online geplaatste KIJK-artikel!

KIJK Live! 4 - Bart Kruijt

Ecoloog Bart Kruijt van Wageningen UR sprak over de invloed van klimaatverandering en ontbossing op het Amazonegebied, dat volgens hem zowel veerkrachtig als kwetsbaar is.

KIJK Live! 4 - Stephan van Duin

Bioloog en wetenschapsjournalist Stephan van Duin behandelde een aantal fascinerende penissen uit het dierenrijk, alvorens zich in te leven in het seksleven van de mierenegel.

KIJK Live 4! - Diederik Jekel

De presentatie was dit keer in handen van niemand minder dan Diederik Jekel, wetenschapsjournalist en graag geziene gast bij De Wereld Draait Door.

KIJK Live! 4 - Sico van der Meer

Clingendael-deskundige Sico van der Meer sprak over hoe het OPCW, dat vandaag de Nobelprijs voor de Vrede krijgt, zich inspant om chemische wapens de wereld uit te krijgen.

KIJK Live! 4 - Maarten den Braber

Maarten den Braber liet allerlei voorbeelden zien van het verschijnsel Quantified Self, waarbij technologie wordt ingezet om allerlei zaken aan het menselijk lichaam te meten.

KIJK Live! 4 - borrel

Na de praatjes kon er met de redactie, de sprekers en de andere aanwezigen geborreld worden.

KIJK Live! 4 - extra uitleg van Anthony Brown

Uiteraard konden de sprekers in de pauze en na afloop worden aangeschoten voor extra uitleg.

Binnenkort op de KIJK-site: filmpjes van alle deskundigen die spraken op de vierde KIJK Live!

De volgende editie van KIJK Live! vindt plaats op dinsdag 21 januari 2014. Geef je op via de site Meetup! Toegang is gratis!

KIJK Live! wordt georganiseerd in samenwerking met Martijn Aslander en Permanent Beta.

Beeld: Erik de KleinPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws