KIJK zoekt het beste tech-idee van 2019

Laurien Onderwater

04 September 2019 12:30

Beste tech-idee 2019

Voor de vierde keer op rij gaat KIJK op zoek naar het beste Nederlandse tech-idee. En jij mag helpen bepalen wie er wint.

Tal van Nederlandse studenten en start-ups zijn druk bezig met innovatieve technologie. Welke van deze innovaties verdienen een plekje in de spotlight? En wat is het állerbeste tech-idee van 2019? Komende maand beoordeelt KIJK samen met het publiek én een zorgvuldig gekozen jury de beste inzendingen

Stem op je favoriet

De redactie heeft een longlist van twintig inspirerende tech-ideeën van eigen bodem samengesteld. De longlist is tot stand gekomen in samenspraak met onafhankelijke experts, technische universiteiten en instanties die start-ups een plek geven.

Vanaf vandaag tot en met 1 oktober kan iedereen stemmen op zijn favoriet. De winnaar wordt deels bepaald door een deskundige jury, en deels door jou. Laat dus nu weten welk idee jij het beste vindt!

Innovatief volk

“Bij KIJK volgen we uiteraard het wetenschappelijke en technologische nieuws dat dagelijks via allerlei mediakanalen de wereld in wordt geslingerd”, zegt André Kesseler, hoofdredacteur van KIJK. “Het gevaar bestaat dat je in die barrage van nieuwe ontwikkelingen vergeet hoeveel er in Nederland wordt bedacht, ontworpen en gebouwd. Om dat te vieren, hebben we jaren geleden het Beste Tech Idee in het leven geroepen. Want laten we wel wezen; we zijn nou eenmaal een buitengewoon innovatief volk en daar moeten we trots op zijn.”

De twintig genomineerden zijn AeroDelft, Succor, e-neus van de Universiteit Twente, LexIQ, Hable, helpende fiets van TU Delft en Gazelle, Myndr, AidX, Jakx, Ergotrics, PATS, SoundEnergy, AgroCares, Aleksei Kimel van de Radboud Universiteit, SPIKE, Fred & Casey, Pontiflex, trombewand van de TU Delft, ledlampje tegen boezemfibrilleren van het LUMC en de TU Delft, en de slimme regenton van de Universiteit Twente. Meer informatie over deze initiatieven vind je hier.

In KIJK 12/2019 maken we de winnaar en de negen runners-up bekend. Deze editie ligt vanaf 21 november in de schappen.


Meer Nieuws