Knuffelen kan nu ook op afstand

KIJK-redactie

09 April 2010 10:00

Facebook, Twitter en MSN zijn leuk, maar zelfs met het gebruik van emoticons blijft het vrij afstandelijk en emotieloos. Dat vond de Japanner Dzmitry Tsetserukou ook, en daarom ontwierp hij een harnas dat liefde, angst en vreugde digitaal over kan brengen.

Het ziet er nu nog uit als het tuigje dat bij een parachute hoort. Toch heeft het volgens de ontwerper een grote toekomst. De iFeel_IM! (‘I feel therefore I am’) zit vol met ingenieuze sensors, motortjes, warmte-elementen en speakers die in totaal negen emoties over kunnen brengen, zo bleek tijdens de presentatie op de Augmented Human International Conferentie: blijdschap, woede, verdriet, angst, schaamte, schuldgevoel, walging, verrassing en interesse.

“Ik wil een diepe, meeslepende ervaring teweegbrengen, niet gewoon een vibratie in je shirt die wordt veroorzaakt door een sms. Emotie geeft leven aan communicatie”, zegt Tsetserukou.

Dat doet de iFeel_IM! onder andere door warmte af te geven, de drager van het systeem te knuffelen, lichtjes te kietelen of op een andere manier te prikkelen. Tsetserukou koos er bewust voor om de iFeel_IM! geen seksuele opwinding te laten opwekken, omdat dat ‘de aandacht af zou leiden’.

Onderstaand filmpje legt uit hoe het apparaat werkt.

Bronnen: PhysOrg.com, YouTube

Beeld: EPA/ANP


Meer Filmpjes