Koenigsegg verbreekt ‘vers record’ Bugatti Chiron

Laurien Onderwater

10-10-2017 12:59:33

Koenigsegg Agera RS

Een nieuwe trend in de sportautowereld lijkt te zijn ontstaan: zo snel mogelijk van 0 naar 400 kilometer per uur rijden en weer terug naar 0. De Koenigsegg Agera RS staat nu eerste.

We vonden het behoorlijk indrukwekkend toen we een maand geleden schreven over de Bugatti Chiron. Deze snelheidsduivel wist van 0 naar 400 kilometer per uur te accelereren en weer terug naar 0 in nog geen 42 secondes (41,96 secondes om precies te zijn). Maar dat record valt alweer in het niet bij het record van de Koenigsegg Agera RS.

De Zweedse sportauto verbrak onlangs Bugatti’s record door van 0 naar 400 kilometer per uur en weer terug naar 0  te gaan in slechts 36,44 secondes – dat is 5,5 secondes sneller. Daarnaast tikte de Koenigsegg de 400 kilometer per uur ook sneller aan dan de Bugatti: in 26,88 secondes versus 32,6 secondes.

Bekijk onderstaand filmpje en wees opnieuw onder de indruk:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

En nu ligt de bal weer bij jou, Bugatti!

Bronnen: YouTube: Koenigsegg, CNET 

Lees ook:

Cover Kijk 10Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!

 Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis