Kom naar KIJK Live! op 16 oktober in Wageningen!

Naomi Vreeburg

13-10-2014 13:00:27

KIJK Live! - publiek #8 - header

Op de KIJK Live! van 16 oktober in Wageningen kom je onder andere meer te weten over gele cassave, de redder van ons heelal en games die grotendeels door computers worden gemaakt.

Na een zomerstop van een paar maanden is het donderdagavond 16 oktober weer zover: een nieuwe editie van KIJK Live! Het evenement wordt gehouden in ontmoetingscentrum Impulse te Wageningen. Je bent natuurlijk van harte uitgenodigd om de praatjes bij te wonen en na afloop te borrelen.

Positiever bericht

In KIJK 12/2014 schrijven we over vier mogelijke scenario’s van de ondergang van ons universum. Theoretisch natuurkundige Walter van Suijlekom (Radboud Universiteit Nijmegen) zal op de volgende editie van KIJK Live! een positiever bericht brengen: hij zal spreken over een nieuw deeltje dat ons heelal kan redden van een catastrofe, veroorzaakt door het higgsdeeltje.

Verder zal hoogleraar plantaardige productiesystemen Martin van Ittersum (Wageningen UR) in het kader van Wereldvoedseldag vertellen over het probleem dat onze landbouwgronden niet genoeg opbrengen om straks 9 miljard monden te voeden. Waar kunnen we meer gewassen verbouwen zonder het milieu te belasten?

Ook Elise Talsma (Wageningen UR) zal spreken over een voeding gerelateerd onderwerp. Zij onderzoekt of mensen met vitamine A-gebrek zijn geholpen bij het eten van gele cassave. En willen mensen die gewone, witte cassave zijn gewend wel een nieuwe variant met een andere kleur eten?

Computers maken games

Deze maand gaat de twaalfde Volvo Ocean Race rond de wereld (zie KIJK 11/2014) weer van start. Voor de eerste keer in de historie zeilen de teams met compleet identieke ‘one design’-schepen. We krijgen een live update over deze wedstrijd!

Tot slot, we hebben Manuel Kerssemaker van Abby Games, bekend van de culthit Reus, uitgenodigd om ons meer te vertellen over games die grotendeels door computers worden gemaakt. Kunnen we dit wel aan technologie overlaten?

Geef je op voor deze KIJK Live! via de site Meet-up of door een mailtje te sturen naar info@kijkmagazine.nl met als titel ‘Inschrijving KIJK Live! 16 oktober’ en in het bericht de namen van jezelf en de personen die met je mee komen.

De zaal gaat open om 19.30 uur; het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot borrelen met de overige bezoekers, de sprekers en de redactie. Toegang is gratis! Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar