Kom ook naar de Dag van de Chemie

Naomi Vreeburg

10-09-2015 14:00:33

(Advertorial) Zaterdag 26 september kun je een kijkje nemen bij chemiebedrijven om te zien hoe het hier in zijn werk gaat.

Chemie speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Zonder deze sector zouden we bijvoorbeeld geen hoesjes voor onze smartphones hebben. Of medicijnen. Of schoon water. Of tandpasta. In Nederland zijn veel chemiebedrijven actief, en op zaterdag 26 september aanstaande laten zij met veel trots zien waar zij zich dagelijks mee bezighouden.

Dan is namelijk de Dag van de Chemie, die dit jaar in het teken staat van ‘innovatie’. Ervaar door onder meer demonstraties en testjes dat chemie overal om ons heen is. Deze dag is niet alleen zeer interessant voor kinderen, maar ook voor ouders, omwonenden én werkzoekenden. En het evenement is ook nog eens gratis!

Meer informatie over een deelnemend bedrijf bij jou in de buurt vind je op www.dagvandechemie.nl.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer KIJK tipt

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?