Predator-laptop, robotplant, en de DJI Osmo Pocket

KIJK-redactie

21-02-2019 12:59:41

Een haarscherpe, maar peperdure laptop, een plantmachine, en de kleinste drie-assige gestabiliseerde actiecamera ter wereld: een selectie van de gadgets die we bespreken in KIJK 3/2019.

Laptoppertje

Paar dingen die opvallen aan de Predator Triton 900 van Acer. Het design – want de gamecomputer heeft een 4K-scherm dat je kunt draaien en optillen en kantelen, zodat hij ook als tablet of touchscreen te gebruiken is. De binnenkant – want met een RTX 2080-videokaart, een achtste-generatie Core i7-processor en 32 GB DD34-geheugen is die dik in orde. En de prijs – want, jemig de pemig, 4299 dollar. Dat valt op én tegen.

Surf op je goedkope prul naar www.acer.com.

Robotplant

Hiernaast zie je een cybernetische levensvorm. De Elowan, bedacht aan het beroemde Massachusetts Institute of Technology, is namelijk een hybride tussen plant en machine. De flora kan met zijn eigen elektrische signalen een robotachtig verlengstuk besturen – en op die manier zichzelf naar het licht of de schaduw rijden. De toekomst is groen.

De wetenschap erachter vind je op www.web.mit.edu.

Kleinspraak

De kleinste drie-assige gestabiliseerde actiecamera ter wereld. Dat is de pitch van de Osmo Pocket. En dat terwijl de makers ook best konden uitpakken met de camera (12 megapixel en 1/2,3”-sensor) of de videokwaliteit (4K en 60fps) of het geluid (dual microphones en noise-cancelling) of de accessoires (selfiestick en draadloze modules). Maar goed, het is dus óók gewoon de kleinste drie-assige gestabiliseerde actiecamera ter wereld.

Te koop op www.dji.com.

Tekst: Rik Peters

KIJK 3/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws