Zakmes, schreeuwende klok, draaibare smartphonecamera

KIJK-redactie

18-07-2019 10:59:23

leatherman zakmes

Een horloge dat schreeuwt hoe laat het is, een zakmes waarvan je de verschillende tools makkelijk los klikt, een draaibare smartphonecamera: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 8/2019.

Niet wrikken maar klikken

Handig! De Leatherman Free P4 is een Zwitsers zakmes, maar met een twist. De verschillende tools in dit handgemaakte multi-mes klikken namelijk los en vast met een makkelijk magneetmechanisme. Oftewel: geen eindeloos gefrummel meer om de gereedschapjes open te klappen. Een extra voordeel van dit systeem is dat de individuele onderdelen nauwelijks slijten en je dus lang plezier hebt van je tangen, knippers, vijlen, schroevendraaiers en messen. Wij zeggen: handig!

Meer info op www.leatherman.com.

Schreeuwlelijk

Toen we de Dork Too voor het eerst zagen, dachten we echt dat het een parodie was op de nieuwe Mac Pro. De gaatjes in het horlogedesign lijken toch sterk op het veelbesproken kaasrasp-uiterlijk van Apples nieuwe computer? Maar nee, het horloge is gewoon zichzelf. En die gaatjes hebben een functie: want als je op het knopje aan de voorkant drukt, schreeuwt hij daar keihard uit hoe laat het is. Het horloge is dus eerder een soort parodie op… horloges?

Meer foto’s en functies op www.nixon.com.

Flipper

Hypes zijn moeilijk. Volgens de techpolitie mag een moderne smartphone immers geen notch, een inkeping aan de bovenkant van het scherm, meer hebben voor de selfie-camera. En een telefoon zónder ego-cam is helemaal verboden. Daarom is nu de ZenFone 6 met Flip Camera in ons leven gekomen: een dubbele plaatjesmaker (van 13 en 48 megapixel) aan de achterkant van het toestel, die je ook 180 graden kunt kantelen om zelfportretten te maken. Toch zouden wij eigenlijk liever hebben dat die kijk-mij-nu-foto’s eindelijk uit de mode raakten.

Site: www.asus.nl.

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws