Dit met LED verlichte toilet doodt ziektekiemen

Laurien Onderwater

25-04-2017 13:00:23

IllumiBowl toilet

Je slaat twee vliegen in één klap met dit concept: een disco-toilet dat ook nog eens bacteriën doodt.

Volgens berekeningen zouden we zo’n 1 tot 3 jaar van ons leven op een wc doorbrengen. Dus waarom zou je je uitstapje naar het kleinste kamertje dan niet wat opleuken? Dat is wat IllumiBowl dus ook dacht toen het bedrijf in 2014 met LED-verlichting voor in toiletten kwam. Nu hebben ze een verbeterde versie van de lampjes op de markt gebracht die ook nog eens ziektekiemen doodt.

Schoon potje

Tegen de verwachting in maakt maakt IllumiBowl geen gebruik van UV-licht, maar van een diode waarin ‘non-UVC-licht’ zit verwerkt. Dit licht wordt uitgezonden op een golflengte van 470 nanometer, waardoor de meest voorkomende ziektekiemen doodgaan. Voor mensen is het licht uiteraard niet schadelijk, dus de bips blijft ongedeerd.

In veel ziekenhuizen wordt het licht al toegepast om ziektekiemen uit te schakelen, en IllumiBowl is daardoor op het idee gekomen. Word je toilet hier meteen 100 procent steriel van? Nee, maar nog altijd stukken schoner dan dat hij was.

Het project staat op Kickstarter waar het 10.000 dollar hoopte op te halen. Maar daar is IllumiBowl met zo’n 43.000 dollar – and counting – al ruimschoots overheen en het bedrijf heeft nog 25 dagen te gaan.

Het speciale lampje dat licht uitzendt op 470 nanometer en hiermee veel ziektekiemen doodt. © IllumiBowl

Lijkt het jou wat, zo’n toilet? Misschien dat je nu echt overtuigd bent, want de nieuwste IllumiBowl is in 8 kleuren verkrijgbaar.

Bekijk hier het filmpje van IllumiBowls nieuwste project.

Bronnen: Kickstarter, Engadget

Beeld: IllumiBowlPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis