Lenovo toont opvouwbare pc

kijkmagazine

14-05-2019 15:59:42

Lenovo heeft op de eigen Accelerate-conferentie een opvouwbare pc gepresenteerd. Volgens de Chinese computermaker betreft het de eerste in zijn soort.

Uitgevouwen heeft de pc een 13.3-inch (33,8 cm) scherm met een 4:3 aspect ratio. Door het apparaat half om te buigen ontstaat een 9,6-inch (24,4 cm) scherm en een virtueel toetsenbord. Het gewicht van de batterij zorgt ervoor dat het scherm in laptop-stand niet omvalt. Opgevouwen is de tablet ongeveer net zo groot als een boek en weegt hij minder dan een kilo.

Lees ook:

Fold fiasco

Lenovo zal ongetwijfeld hopen dat de buigzame computer minder problemen kent dan de Samsung Galaxy Fold. De opvouwbare smartphone, die eind april in de schappen had moeten liggen, werd uitgesteld nadat testexemplaren schermproblemen vertoonden. Samsung zegt alle preorders te annuleren als de 2.000 euro kostende Fold niet voor 31 mei verscheept is.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

2020

Lenovo is niet de enige computerfabrikant die een vouwbare pc in ontwikkeling heeft. Samsung liet vorig jaar al weten te werken aan buigzame beeldschermen voor laptops. Ook Intel ziet potentie in notebooks met soepele schermen, maar denkt dat het nog zeker twee jaar duurt voordat de apparaten in de winkel liggen.

Lenovo verwacht zijn opvouwbare laptop al in 2020 aan de man te brengen. Het apparaat gaat op Windows draaien en zal een niet nader genoemde Intel-chip bevatten. Andere details zoals de prijs, batterijduur en hoeveelheid opslag worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Bron: The Verge/Lenovo

Beeld: Lenovo

KIJK 5/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws