Londense metro vervangen door loopbanden?

Naomi Vreeburg

08 September 2015 11:00

Als het aan Londense architecten ligt, zullen reizigers binnenkort via loopbanden naar hun bestemming worden gebracht.

De Londense metrolijn genaamd Circle Line krijgt zo ongeveer even veel kritiek te verduren als de NS. Vertragingen en uitvallende metro’s zijn namelijk dagelijkse kost voor de mensen die via deze lijn reizen. Daarom worden allerlei plannen gesmeed om het openbaar vervoer hier te verbeteren. En het architectenbureau NBBJ – dat eerder de wolkenkrabbers zonder schaduw bedacht – komt met een wel heel merkwaardig idee: loopbanden die je met redelijk hoge snelheid van A naar B brengen.

De architecten hebben het volgende voor ogen: er komen drie banen naast elkaar met een snelheid van 5 tot 24 kilometer per uur. De reizigers moeten eerst de langzame baan betreden om vervolgens de tweede en derde band te bereiken. Op deze laatste baan kunnen ze al lopend een snelheid van 30 kilometer per uur behalen.

Volgens de ontwerpers hebben de loopbanden een aantal voordelen: je hebt nooit vertraging en je zou meer beweging krijgen en daarom gezonder reizen. Dit laatste moeten wij nog zien… Ongeveer 55.000 mensen kunnen tegelijkertijd gebruik maken van de loopbanden, dus de kans op het krijgen van een botsing lijkt vrij hoog. Ook voor reizigers met een rollator of op enorme hakken, zal het een uitdaging worden om niet te vallen op de loopbanden.

Eerder kwam al het idee om in Londen ondergrondse fietspaden te maken.

Bronnen: Gizmodo


Meer Nieuws