18-19 juni: Luchtmachtdagen op vliegbasis Gilze-Rijen

André Kesseler

16 June 2010 16:00

De Koninklijke Luchtmacht opent op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni de poorten van de vliegbasis Gilze-Rijen voor het grote publiek.

Het persbericht van ‘de KLu’ meldt:

“Tijdens deze dagen is te zien hoe militairen zich voorbereiden op een missie, hoe de luchtmacht opereert en waarom zij altijd klaar staat om op missie te gaan. Centraal tijdens deze dagen staat dan ook het thema ‘Wereldwijd inzetbaar, op missie’. Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland heeft de luchtmacht belangrijke taken. Zo worden helikopters van het Defensie Helikopter Commando ingezet voor brandbestrijdingstaken en patiëntenvervoer en bewaken F-16’s dag en nacht het Nederlandse luchtruim.”

Op de vliegbasis kun je kijken naar spectaculaire vliegshows en krijg je een overzicht van het materieel, de taken en werkwijze van de luchtmacht van vandaag de dag, maar ook van verleden en toekomst. De deelnemers aan de vliegshow komen uit binnen- en buitenland. Zo zijn onder meer demonstraties te zien van Patrouille de France, Red Arrows en de Turkish Stars.

Red Arrows

Ook de Solo Display teams laten tijdens de Luchtmachtdagen zien wat ze waard zijn. Dit jaar zijn dat onder andere de Spaanse McDonnell Douglas EF-18 Hornet, het Engelse RAF Typhoon Display team, en het Belgische F-16 Solo Display team. Uiteraard geeft ook het Nederlandse F-16 Solo Display team acte de présence en laat het Apache-demonstratieteam op thuisbasis Gilze-Rijen zien wat zo’n heli allemaal kan.

Het publieksterrein is op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni 2010 vanaf 8.00 uur geopend voor het publiek. De vliegshow begint op beide dagen om 9.00 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur. De toegang is gratis. De vliegshow is ook live via internet te volgen. Kijk voor meer informatie over de Luchtmachtdagen 2010 op www.defensie.nl/opendagen.

Beeld: Ministerie van Defensie


Meer Filmpjes