Maak van je Xbox-controller een stuur

Laurien Onderwater

17-08-2018 12:59:38

Xbox

Wil je graag racegames spelen op je Xbox, maar vind je een stuur te duur? Deze doe-het-zelver komt met een goedkope oplossing. 

Een nieuwe Xbox aanschaffen met een paar spellen is een dure grap; je bent al snel een paar honderd euro kwijt. Maar goed, je beleeft er wel een hoop lol aan. Totdat je besluit dat je nog racespellen mist in je collectie en die ook nog wilt kopen. Alleen dan moet je wel weer een een racestuur aanschaffen dat een paar tientjes kost.

Voor de mensen die daar geen zin in (of geen geld voor) hebben, komt Thingiverse-gebruiker Pixel2 met een goedkope oplossing: een stuurtje dat je op je Xbox-controller kunt vastzetten.

Lees ook: Robot slaat bladzijde voor je om

Sturen met je duim

Thingiverse is een website die zich richt op het delen van door gebruikers gemaakte digitale ontwerpbestanden. De designs die erop staan, kun je gratis downloaden, waarna je zelf aan de slag kunt gaan in je schuur. Zo postte de gebruiker Pixel2 een ontwerp voor een klein stuurtje dat je op je Xbox-controller kunt bevestigen. De onderdelen zijn allen te maken met een 3D-printer (waarvan steeds meer mensen er thuis een hebben staan).

En als je ermee gaat spelen, ziet dat er zo uit. Je moet overigens wel goede thumb skills hebben, want het stuurtje is nou niet bepaald groot.

Is dit het perfecte alternatief voor een echt racestuur? Nee. Het werkt alleen met Xbox One-hardware, je wilt waarschijnlijk wat vilt achter het mechanisme plakken, zodat het plastic je controller niet bekrast en de knoppen die je normaal gesproken zou gebruiken zijn geblokkeerd.

Maar het is een goedkope en vooral creatieve oplossing om snel je racevaardigheden te verbeteren. Bovendien juichen wij doe-het-zelvers graag toe.

Bronnen: Thingiverse, Gizmodo

KIJK 8/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer DIY

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis