New Yorkers eten meer na Nieuwjaar

Naomi Vreeburg

09-01-2015 11:00:03

Uit nieuw onderzoek blijkt dat mensen uit New York niet tijdens, maar na de feestdagen de meeste calorieën naar binnen werken.

Het goede voornemen om af te vallen, lijkt bij New Yorkers al direct na de jaarwisseling in het water te vallen. In de maanden januari, februari en maart werken de Amerikanen meer calorieën naar binnen dan in welke periode van het jaar dan ook, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Extra calorieën

Van juli 2010 tot en met maart 2011 hebben Lizzy Pope en haar onderzoeksteam het koopgedrag van 207 huishoudens in New York in kaart gebracht. Ze bekeken of er meer of minder gezonde of ongezonde producten in het winkelmandje werden gelegd voor, tijdens en na de feestdagen.

Hieruit bleek dat een New Yorker gemiddeld 440 extra calorieën tijdens een maaltijd naar binnen werkt in de periode tussen Thanksgiving en Nieuwjaar. Ze geven ook het meeste geld uit in de feestperiode. In de drie maanden die daarop volgen, blijken hier nog eens 450 calorieën extra per maaltijd bovenop te komen.

Dubbelop

Het lijkt erop dat mensen nogal worden verwend met lekker voedsel tijdens de feestdagen en dit eetgedrag volhouden. Maar verrassend is dat vooral de extra gezonde voedingsmiddelen die de New Yorkers kopen voor de extra calorieën zorgen. “Mensen gaan bewust gezondere dingen eten in het nieuwe jaar”, vertelt Pope. “En ze eten fruit en groenten niet als vervanging van ongezond voedsel, maar als toevoeging.” Hierdoor krijgen ze dus dubbel zoveel calorieën binnen.

Bronnen: Plos One, CBS NewsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis