Nieuw: quad met luchtloze banden

André Kesseler

19-11-2013 11:00:18

Er wordt al jaren gewerkt aan ‘luchtloze’ banden. Een Amerikaanse ATV-bouwer gaat er nu een paar burger-quads mee uitrusten.

Uiteraard waren de maanrovers van de NASA al voorzien van wielen zonder luchtbanden en er zijn ook wat militaire voertuigen mee uitgerust. Maar de Polaris Sportsman WV850 H.O., een all terrain vehicle, wordt het eerste burgervoertuig waarvoor hetzelfde geldt.

image-2

De zogenoemde Terrain Armor-banden zijn opgetrokken uit een speciaal soort kunststof en kunnen een flinke marteling doorstaan. De fabrikant heeft ze naar eigen zeggen getest door er met maximale lading meer dan 7500 kilometer mee te rijden, 1600 kilometer nadat er met een AK-47 op was geschoten en dik 500 kilometer nadat ze onder vuur waren genomen met een .50-geweer. Waarom dat voor een burger van belang is, is ons niet helemaal duidelijk, maar de boodschap is duidelijk. De niet-pneumatische banden kunnen schijnbaar een stootje verdragen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Polaris Sportsman WV850 H.O. (680 kilo trekkracht, automaat, 850 cc viercilinder, laadvermogen van 385,5 kilo) komt volgende maand in de VS op de markt voor omgerekend 11.000 euro.

Bronnen: PolarisWired

Beeld: PolarisPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis