Nieuw: de Rock Simulator 2014

André Kesseler

01-07-2014 16:00:53

Je denkt Rock Simulator 2014 misschien aan een of ander spelletje waarbij je kunt doen alsof je Metallica of Nickelback bent. Nou, dat is het niet.

De naam Rock Simulator moet je vrij letterlijk nemen. In het ‘spel’ kijk je op je scherm naar bewegingloze stenen op verschillende plekken op aarde: een steen in de woestijn, tussen het gras, op een berg….

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Is het een grap? Ja, zo begon het wel. Volgens de makers besloten ze op een zeker moment om een parodie te maken op games als de Goat Simulator, en de Farming Simulator. Maar tot hun grote verrassing blijkt de rotsensim aan te slaan. Kennelijk vinden mensen het erg leuk of ontspannend om domweg naar stenen te kijken. Ook zijn er spelers die vragen of ze bepaalde rotsen naar eigen smaak kunnen aan passen. anderen willen weten of er een multiplayer-versie van Rock Simulator  2014 beschikbaar komt.

steamworkshop_collection_1403412357_collection_branding

Bedenker Ryan uit het Amerikaanse Tampa (hij wil zijn achternaam niet bekendmaken) zegt dat er binnen enkele weken een versie wordt uitgebracht die wat meer actie bevat. Je kunt dan kijken naar rotsen die bijvoorbeeld van een heuvel rollen.

En als je genoeg hebt van de stenensimulator, is er natuurlijk altijd nog de op stapel staande Grass Simulator, inclusief koeien en ‘dynamisch gras’.

Is de wereld eindelijk compleet gek geworden? Wij denken van wel.

Bron: Wired

Beeld: Steam GreenlightPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws