Nieuw: waterpistool 2.0

Naomi Vreeburg

05-08-2018 10:59:43

waterpistool

Was jij vroeger al trots op je Super Soaker? De Spyra One is pas echt een waterpistool om over naar huis te schrijven.

In plaats van onderuitgezakt voor een ventilator te gaan zitten, kun je ook een watergevecht houden om een beetje verkoeling te krijgen tijdens deze warme weken. Een waterstraal in je bakkes doet namelijk wonderen. En om tijdens zo’n gevecht de blits te maken, hebben Duitse ingenieurs het elektrische waterpistool Spyra One ontwikkeld.

Lees ook: Bloempot loopt de zon achterna

Elektrische pomp

Je kunt je waarschijnlijk nog wel herinneren dat je vroeger langer bezig was met het navullen van het waterpistool dan met het daadwerkelijk natspuiten van je vrienden. De Spyra One bestaat daarentegen uit elektrische pompen, waardoor het pistool binnen 14 secondes automatisch water op kan zuigen, waarna zijn reservoir weer vol zit. (Zie filmpje.)

Wat ook veel tijd in beslag neemt bij de ‘gewone’ waterpistolen is het heen en weer bewegen van de zuiger voordat je genoeg lucht in de watertank hebt om een straal uit het pistool te persen. Ook daar komen de elektrische pompen van pas. Je hoeft slechts de trekker over te halen om je vrienden te trakteren op een plens water.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De watertank van de Spyra One kan zo’n 25 stralen mee voordat je hem moet navullen. Bij elk schot komt een waterstraal van 30 milliliter vrij die een slachtoffer op maximaal 7,5 meter moet kunnen raken.

Kickstarter

Bovendien bestaat het waterpistool uit een display dat aangeeft hoeveel schoten je nog over hebt voordat je weer moet vullen en hoelang het oplaadbare batterijenpakket van de Spyra One het nog volhoudt. Dit pakketje gaat zo’n 1100 waterstralen mee.

Enthousiast geworden en wil je het waterpistool deze zomer nog uittesten? We weten niet of de Duitse ingenieurs zo snel zullen leveren. De Spyra one bevindt zich namelijk nog in de fase van het crowdfunden. Máár, het gaat wel om een succesvolle crowdfundcampagne. Op Kickstarter hebben de Duitsers al ruim 200.000 dollar opgehaald, terwijl het doel 51.000 dollar was. Netjes!

Bronnen: Kickstarter, Gizmodo

KIJK 8/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes