‘Nieuwe accu’s voor Tesla’s batterijpark’

Karlijn Klei

18-12-2018 09:19:47

batterijpark

Volledig opgeladen zou in het park 1,2 gigawattuur aan energie opgeslagen liggen, voldoende om zo’n 600 huishoudens een jaar lang van energie te voorzien.

Tesla, bekend van de elektrische auto’s, zou volgens nieuwswebsite Electrek een gigantisch batterijpark in de pijplijn hebben. Het park, met nieuw ontwikkelde accu’s, de zogenaamde Megapacks, moet 1,2 gigawattuur aan energie gaan opslaan; maar liefst 12 keer zoveel als waartoe Tesla’s huidige grootste energieopslag in staat is.

Lees ook: Bedrijf wil ‘batterijtorens’ bouwen

Megapack

Voor het park, dat in Moss Landing in Californië gebouwd moet worden in samenwerking met de Pacific Gas and Electric Company, zou Tesla bedrijf gebruik gaan maken van nieuwe, grotere opslagaccu’s dan de Powerpacks die het bedrijf tot nu toe gebruikte. Dat schrijft nieuwswebsite Electrek op basis van een gelekt document.

In de 449 batterijkasten, elk zo’n 7 bij 1,6 meter, zullen de nieuwe Megapacks maar liefst 1,2 gigawattuur aan energie kunnen opslaan. Een flinke upgrade, want dat is zo’n 12 keer zoveel als de grootste huidige energieopslag van Tesla.

Het plan van Tesla voor het nieuwe batterijpark. © Electrek

Akkoord

De overheid van Californië zou vorige maand al groen licht hebben gegeven voor de plannen van Tesla en nog drie andere ‘batterijparken’, die drie gascentrales zouden vervangen. Volgens Electrek zou Tesla’s Megapack-accupark in december 2020 af en werkende zijn.

Bronnen: Electrek, Bright

Beeld: Electrek

KIJK 12/2018 complotBen je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis