Nieuwe armband controleert handenwasser

André Kesseler

29-03-2013 16:00:36

Er zijn van die beroepen waarbij schone handen heel belangrijk zijn. Een nieuwe Amerikaanse vinding kan daarbij helpen.

Dat van die schone handen bedoelen we natuurlijk letterlijk; we hebben het dan bijvoorbeeld over ziekenhuispersoneel. Het is nou eenmaal onmogelijk om in de gaten te houden of bijvoorbeeld een verpleger na het plassen zijn of haar handen wel heeft gewassen. Het is sowieso al lastig om te bepalen of je handen wel schoon zijn. En daar kan de IntelligentM bij helpen.

rfid.hand_.washingx299

Het apparaatje, ondergebracht in een armband, werd ontwikkeld door het gelijknamige start-up-bedrijfje uit Sarasota in Florida. Dat maakte ook een filmpje om de vinding op Amerikaanse wijze aan de man te brengen:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Met behulp van een RFID-tag (een radio frequency identification-chip) in de dispenser registreert de IntelligentM of je (voldoende) zeep op je handen hebt gedaan. Vervolgens bepalen versnellingsmeters in de armband of je de bewegingen maakt die bij een goede wasbeurt horen. Bovendien wordt de tijd opgenomen om te kijken of je wel lang genoeg aan het ‘schrobben’ bent. Het ding begint te piepen als je je niet aan de regels houdt.

Kortom: handig voor mensen die beroepsmatig schone handen moet hebben – en voor de ‘smetvrezigen’ onder ons.

Bronnen: Technology ReviewIntelligentMDiscovery News

Beeld: IntelligentMPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws