Nieuwe ‘stofzuiger’ stuurt kleverige ballen eropuit

André Kesseler

30-08-2013 11:00:51

Als je een hekel hebt aan stofzuigen, kun je natuurlijk een robot kopen die het voor je doet. Maar het kan ook anders: met de Super-Roomba.

De Super-Roomba is bedacht door de Koreaanse ontwerper Juan Lee. Het apparaat zuigt geen stof op, maar werkt met op afstand bestuurbare ballen die zijn ondergebracht in een met een soort gel gevulde behuizing. De balletjes (Jell Balls genoemd) worden met het kleverige goedje bedekt en rollen dan door de kamer waarbij ze stof en andere rommel verzamelen. Als de ballen de hele ruimte hebben afgewerkt, keren ze terug naar de thuisbasis waar de gel eraf wordt gehaald en een nieuwe laag wordt aangebracht.

Roomba

Het klinkt als een maf plan, maar Lee heeft er wel mooi de finale van de door Electrolux uitgeschreven ontwerpwedstrijd mee gehaald. Volgens Lee zouden innovatieve creaties als Thinking Putty en Sphero met wat aanpassingen geschikt kunnen zijn voor de Roomba.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer details vind je hier.

Bronnen: Electrolux Design Lab, Popular Science

Beeld: Juan LeePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws