Octodecacopter VC200 maakt eerste testvlucht

KIJK-redactie

27-11-2013 11:00:55

Met z’n tweeën over de file op de A2 vliegen? Met het prototype van de octodecacopter VC200 is dat scenario een stapje dichterbij!

Het Duitse bedrijf E-Volo heeft een nieuw speeltje in zijn assortiment: de VC200. Dat is een octodecacopter; een elektrisch vliegtuigje met achttien verschillende motors en propellers. De zogenaamde ‘Volocopter‘ kan een hoogte van 22 meter bereiken en er is ruimte voor twee personen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De VC200 is te besturen door middel van de vele propellers. Op het moment dat je bijvoorbeeld naar voren wilt vliegen, gaan de achterste propellers harder draaien. Zo kantelt het voertuig een beetje en beweegt naar voren. Omdat de VC200 zoveel propellers heeft, is hij extreem wendbaar en bewegelijk.

Nu draait de octodecacopter van E-Volo nog op zes accupakketten die het in totaal twintig minuten volhouden. Het team van technici werkt hier hard aan, maar in de toekomst moet niet alleen de batterijduur worden verlengd – hij mag ook nog wel wat sneller vliegen.

Bronnen: E-VoloWired.com

Beeld: E-VoloPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws