Ontwerp: wolkenkrabber van afval

KIJK-redactie

11 July 2014 16:00

Architecten weten wel raad met rotzooi. Zij hebben een wolkenkrabber ontworpen die voor de helft zal bestaan uit het afval dat de gebruikers van het gebouw zelf recyclen.

Naast de Phoenix Torens is er nu een ander milieuvriendelijk gebouw ontworpen: de organische wolkenkrabber. Dit keer is het design niet gemaakt voor China, maar voor Londen. Het bouwwerk, dat op naam staat van het Franse Chartier-Corbasson Architects, zal bestaan uit lege flessen, papier en plastic. Met andere woorden: uit afval.

globaboostlDe wolkenkrabber wordt verrassend genoeg niet in één keer gebouwd. Hij zal aan het begin namelijk maar half zo hoog zijn als hij uiteindelijk moet worden. Dit eerste gedeelte wordt gebouwd met materialen die al zijn gerecycled.

De andere helft wordt gemaakt van het afval dat de gebruikers van de wolkenkrabber zelf weggooien. De architecten denken dat binnen een jaar voldoende afval is verzameld om het gebouw af te maken.

Natuurvriendelijke foefjes

Er zijn daarnaast nog een paar andere natuurvriendelijke foefjes die zullen worden toegepast. Zo moeten windturbines energie leveren aan het complex en komen er ruimtes waar mensen hun afval kunnen recyclen.

Bovendien hoeven mensen niet te lunchen in een saaie kantine, maar kunnen ze dit in groene tuinen doen. Die worden namelijk ook in de wolkenkrabber aangelegd.

Bron: Wired

Tekst: Naomi Jansen

Beeld: Chartier-Corbasson Architects


Meer Nieuws