Ontwerpers maken meer ruimte voor passagiers

André Kesseler

31-07-2014 09:00:46

Britse ontwerpers hebben een manier gevonden om meer ruimte te creëren in passagiersvliegtuigen.

Een vliegtuig is in essentie een buis met vleugels. De ruimte voor passagiers en handbagage is dus beperkt, maar het Londense ontwerpbedrijf Priestmangoode heeft een oplossing bedacht.

“De opdracht van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer Air was om de capaciteit van de bagagebakken te vergroten zonder dat dit ten koste zou gaan van de beschikbare ruimte voor de passagiers,” zegt hoofd van de ontwerpafdeling Paul Priestman.

Het probleem is dat de ruimte boven de passagiers beperkt wordt door de zuurstofmaskers (die naar beneden komen als de druk in de cabine wegvalt), het ventilatiesysteem, de leeslampjes, de ‘stoelriemen-vast-niet-roken-lampjes’ en het knopje waarmee je een stewardess kunt laten opdraven. Bij elkaar heten die de personal service units of PSU’s. En die heeft Priestmangoode helemaal opnieuw vormgegeven. Check het filmpje voor het resultaat.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: Wired

Beeld: Priestmangoode

 Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?