Pizza Hut laat klanten onbewust pizza kiezen

Naomi Vreeburg

05-12-2014 16:00:17

Restaurantketen de Pizza Hut laat mensen aan de hand van hun oogbewegingen een pizza kiezen.

Ben jij iemand die niet kan beslissen wat je wilt eten en urenlang naar een menu kan staren? De Pizza Hut wil hier een einde aan maken. Op het moment experimenteert de restaurantketen namelijk met een systeem dat aan de hand van oogbewegingen van klanten kan zien welke pizza ze diep in hun hart willen.

Een digitaal menu op een tablet laat 20 ingrediënten zien. Door middel van eye-tracking kan het systeem vaststellen naar welke toppings je het langste hebt gekeken en stelt zo in minder dan 3 seconden een pizza samen. Toch niet echt de samenstelling die je in gedachte had? Dan hoef je maar te kijken naar de “opnieuw”-knop en krijgt het systeem een tweede kans.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Pizza Hut heeft hun nieuwe technologische speeltje al op 300 locaties in het Verenigd Koninkrijk getest en 98 procent van de deelnemers is tevreden. Wanneer en of het systeem in Nederland zal worden geïntroduceerd is nog onduidelijk.

Bron: Popular Science, Washington PostPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws