Onderwaterdrone moet vissers helpen

Naomi Vreeburg

03-01-2017 16:00:54

Visfanaten opgelet! De robot PowerRay kan je beste vriend worden.

Lekker aan de waterkant zitten met je hengeltje en wat vismaten, kan er een tikkeltje anders uit gaan zien met PowerRay. Deze onderwaterdrone – die onlangs werd gepresenteerd door het bedrijf PowerVision – gaat voordat je de hengel uitgooit op zoek naar de vissen en toont je hun locatie.

PowerRay filmt

Het apparaat kan tot 30 meter duiken en houdt dit vier uur vol. Het heeft een 4K UHD camera aan boord die foto’s en filmpjes van vissen door kan sturen naar een speciale app op je telefoon. Met deze app kun je de robot ook besturen. Wil je vissen zien die dieper in het water leven? Dan kun je het Fishfinder sonarsysteem bevestigen aan de robot, waardoor hij 40 meter onder zich kan kijken.

powerray

Of je de vissen niet wegjaagt met deze onderwaterdrone? PowerRay doet in ieder geval zijn stinkende best om de vissen naar zich toe te lokken. Zo claimen de makers dat de robot is uitgerust met een blauw licht dat de dieren zou aantrekken. Ook kan hij op commando een paar vissnoepjes loslaten.

Geen zacht prijsje

Hebben? Vanaf 27 februari kun je de PowerRay bestellen. PowerVision heeft er nog geen prijs aan gekoppeld. Maar verwacht niet dat de onderwaterdrone goedkoop is. De andere robots van PowerVision zijn dat namelijk ook allerminst.

Bronnen: Engadget, CNETPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis