Raytheon komt met dronekiller

André Kesseler

19-10-2017 12:59:13

Raytheon

Als militairen op de grond ergens klamme handen van krijgen, dan is het van drones. Er is een nieuw wapen in de strijd.

IS gebruikt drones bijvoorbeeld om bommen op Amerikaanse tanks en pantservoertuigen te gooien. En rebellen in Jemen zetten de kleine toestellen in om de Amerikaanse raketverdediging plat te leggen, zodat hun eigen scud-raketten een kans maken om bij hun doel te komen. Zo kunnen de strijders met een investering van een paar honderd euro voor miljoenen euro’s aan wapensystemen uitschakelen. Omdat er nauwelijks iets tegen te doen valt, wordt er hard gewerkt aan verdedigingsmiddelen tegen drones. De nieuwste is de Polaris MRZR ATV van het Amerikaanse bedrijf Raytheon.

Drone down

De Polaris is een all terrain vehicle dat al langer door het Amerikaanse leger wordt gebruikt. Maar in dit geval is er een vrij krachtige laser op geplaatst: het High Energy Laser Weapon System (HELWS). En die brandt een drone op grote afstand zo uit de lucht:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Raytheon, Popular Mechanics

Beeld: Raytheon

Lees ook: 

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!

 Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK Hoogvliegers II cadeau

Bij een abonnement op KIJK. Samen voor slechts €17,50 (ipv €28,64)