RePro3D maakt gamepersonages tastbaar

KIJK-redactie

24-09-2011 13:00:33

RePro3D

3D-games, 3D-films en 3D-televisies, we kennen het wel. Maar binnenkort komt de volgende stap: RePro3D. Een display waarmee je zonder bril 3D-content kunt zien – en zelfs kunt aanraken.

Normaal wordt je gescheiden door een scherm van de personages in een videogame. Maar Japanse onderzoekers kunnen hier verandering in brengen: met hun RePro3D kun je personages zien en aanraken. En dat zonder touchscreen.

Het display gebruikt projectietechnieken. Doordat je door een halve spiegel naar het scherm kijkt, kun je het 3D-beeld zien. Je kijkt dan door een systeem dat de daadwerkelijke achtergrond toont met de personages of objecten daar overheen weergegeven. Om de objecten aan te kunnen raken en ze hierop te laten reageren, moeten je vingers wel worden uitgerust met een klein apparaat dat de bewegingen registreert.

“RePro3D is nog een vroeg prototype, maar de mogelijkheden met deze techniek zijn enorm”, zegt een van de onderzoekers. “Voor de zakelijke markt zou het ideaal zijn om ontwerpen te maken en producten te ontwikkelen. Voor de consumentenmarkt zouden games en stuk interactiever kunnen worden gemaakt.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: PhysOrg.com, Coolest Gadgets, TechCrunchPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws