Robot bezorgt lunch in Eindhoven

Naomi Vreeburg

27-06-2019 08:59:38

robot

Je bammetje vergeten mee te nemen naar je werk en geen zin om even snel heen en weer te gaan naar de supermarkt? Deze robot lost dat op.

Bij New Skool Media, de uitgeverij waar KIJK deel van uitmaakt, trok tot voor kort een kar voorbij waar je verse broodjes en koffie kon kopen. Inmiddels hebben we een heuse koffiecorner in het gebouw waar we een lekker bakkie pleur kunnen bestellen en keuze kunnen maken tussen zo’n vijf verschillende broodjes.

Willen we liever een salade? Of een lekkere wrap? Dan moeten we toch echt even de deur uit naar de plaatselijke supermarkt. De High Tech Campus in Eindhoven pakt het anders aan. Daar rijdt vanaf volgende maand een robot van Albert Heijn rond die de lunch bezorgt aan hongerige startup-medewerkers.

Lees ook:

Privéterrein

Overigens kan de High Tech Campus niet lang genieten van bezorgrobot Aitonomi: hij rijdt alleen rond op werkdagen tussen 15 en 26 juli. Het gaat hier namelijk om een test van Albert Heijn die het karretje in maart dit jaar presenteerde tijdens een Emerce-congres in Amsterdam.

De supermarktketen heeft special voor de High Tech Campus als testplaats gekozen. Dit terrein is privé en zodoende hoeft er geen rekening te worden gehouden met de regels die gelden voor de openbare weg.

Virtuele plattegrond

Aitonomi werkt als volgt. Klanten geven een bestelling door aan de AH to go die op de High Tech Campus is gevestigd. Medewerkers stoppen de robot vol en sluiten de laadklep. De mechanische bezorger zoekt vervolgens met behulp van een virtuele plattegrond zijn weg naar de bestemming.

Hopelijk slaagt de test en breiden de robots zich snel uit naar, zeg, Spaklerweg 53 te Duivendrecht.

Bronnen: Business Insider, Bright.nl

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK

 Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes