Robot Tertill is de perfecte onkruidwieder

Naomi Vreeburg

15-06-2017 16:00:26

tertill

Rolt er al een Roomba over de vloer bij jou thuis? Je kunt dan nu de Tertill Weeding Robot aan je collectie toevoegen!

In de winter laat je het misschien een beetje verslonzen, maar nu het zonnetje steeds vaker schijnt moet je er toch echt aan geloven: afrekenen met onkruid in je tuin. De man die ook aan de wieg van robotstofzuiger Roomba stond, Joe Jones, kent deze struggle maar al te goed. Hij hoopt daarom met het bedrijf Franklin Robots een bot op de markt te brengen die dit klusje van je overneemt.

De mechanische helper luistert naar de naam Tertill Weeding Robot en heeft vier wielen die de bot zo kantelt dat hij geen moeite heeft met oneven terrein. Verder is hij uitgerust met sensors die onderscheid kunnen maken tussen korte en lange planten. De korte ziet hij als onkruid en snijdt de robot bij de grond af. Ondertussen stuurt Tertill de gegevens naar de bijbehorende app.

Gewenste bloempjes

Maar wat nu als er naast een aantal hoge planten ook leuke, korte bloemetjes in je tuin staan? Dan worden die ook aan flarden gesneden. Tenzij je er een speciaal Tertill-bestendige draadje omheen legt die Franklin Robots eveneens levert.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Niet echt een goede oplossing, maar het bedrijf hoopt Tertill Weeding Robot steeds slimmer te maken, zodat de bot uiteindelijk beter onderscheid weet te maken tussen gewenste bloempjes en degene die uit je tegels komen kruipen.

Hebben?

Bovendien heeft de mechanische tuinman geen batterijen nodig die je om de haverklap moet vervangen, dankzij de zonnecellen die hij op zijn kop heeft. Hiermee slaat de robot energie op die hij ook kan gebruiken als er even geen zon schijnt. Oh, en Tertill kan ook tegen een fikse regenbui; de bot is waterbestendig.

Kost dat? Op dit moment worden ze op Kickstarter verkocht voor 225 dollar. Dan kun je de robot in maart 2018 verwachten. Jones meldt dat Tertill rond de 300 dollar gaat kosten als hij daadwerkelijk op de markt verschijnt. Veel geld, maar nooit meer onkruid wieden klinkt ons toch wel heel lekker in de oren…

Bronnen: Kickstarter, The Verge, Digital Trends

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis