Robotarm laadt elektrische auto op

Naomi Vreeburg

10-08-2015 11:00:02

Tesla heeft een flexibele, mechanische slang ontworpen die de batterijen van een Tesla-wagen op kan laden.

Als het aan Elon Musk ligt, rijden we in de toekomst allemaal met een elektrische auto’s. Samen met zijn Tesla-team bedenkt hij allerlei snufjes om de wagens aantrekkelijker te maken. En de Snakebot Charger is het nieuwste speeltje. Een robotarm die de batterijen oplaadt, zonder dat je zelf een arm hoeft uit te steken.

De robotslang weet zelf de laadpoort van de auto te vinden. Deze opent vervolgens, waarna de arm zich vastkoppelt en de poort groen laat kleuren; dit geeft aan dat de batterijen worden opgeladen. In onderstaand filmpje kun je het prototype aan het werk zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Een prototype waar Tesla overigens al meer dan een half jaar mee bezig is geweest. Musk twitterde er in december namelijk al over: “We are actually working on a charger that automatically moves out from the wall & connects like a solid metal snake. For realz.”

Wanneer en of de slang op de markt komt, is echter nog niet bekend. Maar dat mysterieuze zijn we natuurlijk van Musk gewend.

Bron: Popular SciencePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes