Rubiks kubus lost zichzelf op

Naomi Vreeburg

27-09-2018 15:59:05

rubiks kubus

De dag waarop sommige mensen hebben gewacht, is aangebroken. Japanners hebben een ‘autonome’ Rubiks kubus gemaakt.

Je hebt mensen die een Rubiks kubus in een paar minuten, en zelfs secondes, oplossen én je hebt types zoals ik die de vierkante puzzel na korte tijd door het huis smijten. Voor die laatste groep komt de Human Controller’s cube, gemaakt door Japanse uitvinders, als geroepen. Deze 3D-geprinte Rubiks kubus lost zichzelf op. En dat ziet er zo uit:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De binnenkant van het autonome speelgoed is uitgerust met verschillende servomotoren en Arduino’s, zoals je op de website DMM-make kunt zien. Deze onderdelen houden de status van de kubus in de gaten en zorgen ervoor dat hij zichzelf binnen een minuut weet uit te pluizen. Er is helaas geen handleiding beschikbaar om er zelf één te bouwen.

Overigens zijn er al meerdere robots ontwikkeld die de Rubiks kubus voor je kunnen oplossen. En die mechanische hulpjes zijn sneller dan snel. Zo klaart deze bot het klusje in 0,38 (!) secondes. Zo snel gooi ik het speelgoed niet eens door het huis…

Bronnen: Popular Mechanics, TechCrunch

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes