Russen onthullen plannen voor ruimtehotel

KIJK-redactie

03 October 2010 13:00

Het bedrijf Orbital Technologies onthult plannen voor een ruimtehotel. Vanaf 2016 kunnen hier rijke ruimtetoeristen logeren.

Het hotel, met een inhoud van 20 kubieke meter, zal uit vier kamers bestaan. Hier kunnen maximaal zeven gasten verblijven. Door grote patrijspoorten kunnen de toeristen de omgeving bewonderen. Ook de rit naar het hotel is spectaculair, de gasten worden via de Soyuz shuttle of een vergelijkbaar ruimtevoertuig naar het hotel gebracht.

Orbital Technologies weet nog niet hoe duur een nachtje in het ruimtehotel is, maar goedkoop zal het niet zijn. Wie de ongetwijfeld flinke som geld ervoor gaat neerleggen, zullen volgens de ontwikkelaars vooral rijke ruimtetoeristen of wetenschappers die onderzoek in de ruimte willen doen zijn. Daarnaast denken ze als vangnet voor de bemanning van het International Space Station (ISS) te kunnen dienen. Ten slotte ziet Orbital Technologies het hotel als platform waarvandaan toekomstige grote ruimtereizen kunnen beginnen.

Het Russische hotel zal niet het eerste ruimtehotel zijn. De Spaanse architecten van het  Galactic Suite Space Resort verwachten de eerste gasten al in 2012. Ook het Amerikaanse Bigolow Aerospace heeft serieuze plannen voor een ruimtehotel en al een aantal succesvolle testmissies uitgevoerd.

Onderstaand filmpje laat zien hoe een toekomstige gast zich zal voortbewegen in het ruimtehotel.

Bronnen: BBC, Spaceref.com


Meer Nieuws