Filmpje: Russische Marine lanceert raketten tijdens oefening

Laurien Onderwater

11-01-2018 15:59:16

Russische marine

De Noordelijke Vloot van de Russische Marine luidde het nieuwe jaar spectaculair in: met een vuurwerkshow op zee. Bekijk het filmpje!

Je familie, vrienden en collega’s een gelukkig nieuwjaar wensen wordt vaak tot 6 januari gedaan (op driekoningendag). Maar de Noordelijke Vloot van de Russische Marine deed rebels en plaatste op 7 januari nog een ‘nieuwjaarswens’ op YouTube. Dat deed de vloot geheel in stijl: met een spectaculaire oefening op zee, waarbij raketten werden gelanceerd, wapens werden gebruikt, en vuurwerk werd afgeschoten.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

In de toekomst

De ironie is alleen dat de twee schepen die het meest in de video voorkomen – het vliegdekschip Admiral Kuznetsov en de kruiser Pyotr Velikiy – niet de toekomst zijn van de Russische Marine.

De marine heeft namelijk het meeste geld besteed aan onderzeeërs met kruisraketten aan boord en fregatten. Die moeten ergens tussen 2030 en 2040 klaar zijn. We zijn daarom erg benieuwd hoe de nieuwjaarsvideo van de marine er dan uit zal zien.

Bronnen: YouTube: Ministerie van Defensie van Rusland, Popular Mechanics

Lees ook:

KIJK 1/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hierPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes