Russische politie arresteert robot

KIJK-redactie

21-09-2016 09:00:30

russische politie

De omstanders hebben vast even vreemd opgekeken, maar Russische politieagenten hebben daadwerkelijk een robot in de boeien geslagen.

Russische agenten besloten vorige week om een robot te arresteren die deel uitmaakte van een politieke bijeenkomst. Deze was daar meningen aan het opnemen van stemgerechtigden over verschillende onderwerpen. De robot deed dat op verzoek van Valery Kalachev, een mogelijke kandidaat voor het Russische parlement, die de bijeenkomst had georganiseerd.

Hoewel de robot niet in overtreding was, besloten agenten om in te grijpen. Zij verzochten het bedrijf achter de androïde, Promobot, om deze uit de menigte te verwijderen. Een van de agenten probeerde daarbij vergeefs om hem daarbij handboeien om te doen. Omstanders geven aan dat de robot zich niet tegen de arrestatie heeft verzet.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de robot in aanraking kwam met de politie. Eerder al probeerde hij tot twee maal toe van zijn thuisbasis te ‘ontsnappen’. Een medewerker liet de poort open, waarna de robot de straat opging en door bleef gaan tot zijn batterij leeg was. Toch heeft hij, volgens de makers, een erg lief karakter.

Bekijk hieronder hoe de robot door agenten wordt gearresteerd.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Science Alert, ABCPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes