S-512: supervliegtuig zonder ramen

André Kesseler

19-02-2014 13:00:23

Spike Aerospace is druk bezig met de ontwikkeling van een supersonisch zakenvliegtuig. Eentje zonder ramen.

De Amerikaanse vliegtuigbouwer wil de eerste S-512 al eind 2018 kunnen verkopen. Met het superapparaat kunnen rijke stinkerds en zeventien ‘vrinden’ met een vaartje van bijna 1400 kilometer per uur in minder dan vier uur van Londen naar New York vliegen. Kosten: een luizige 80 miljoen dollar (nog geen 60 miljoen euro).

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Voor dat geld zou je verwachten dat je ten minste een paar fijne raampjes krijgt, maar dat is niet zo. Raampjes verzwakken de constructie en dat is lastig voor een toestel dat zulke enorme snelheden moet kunnen halen. Bovendien is een raamloze romp een stuk gladder en dat is dan weer goed voor het verbruik en de topsnelheid.

In plaats daarvan is de binnenkant van de romp voorzien van grote HD-schermen waarop de beelden worden vertoond die door camera’s aan de buitenkant worden gemaakt. En zo kan er tijdens de vlucht toch naar buiten worden gekeken.

Spike-Interior-5-660x371

Bronnen: Spike Aerospace

Beeld: Spike AerospacePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws