Satelliet spot mysterieus vliegtuig

André Kesseler

19-06-2012 13:00:01

Satellietopnamen van een geheime militaire basis laten een mysterieus toestel zien. En daar wordt inmiddels druk over gespeculeerd. 

De website Open Source Geoint kwam een paar dagen geleden met een opname van de beroemde Plant 42. Op deze basis van de Amerikaanse luchtmacht in het Californische Palmdale wordt door onder meer Boeing en Lockheed Martin (met de legendarische militaire tak Skunk Works) gewerkt aan de toestellen die boven het slagveld van de toekomst rond gaan vliegen.

Op het satellietbeeld is, naast een ‘gewone’ F-16, een met een wit zeil afgedekt toestel te zien. Het lijkt een beetje op een onbemande RQ-170 Sentinel, maar volgens sommigen is het mysterieuze toestel een keer of drie groter. Anderen denken dat het wel degelijk een Sentinel is, maar dan eentje die beschadigd is geraakt.

Eind 2007 zag een oplettende journalist op een vliegveld in Afghanistan ineens een raar toestel voorbij komen. Het bleek een RQ-170, die de bijnaam The Beast of Kandahar kreeg.

En dan zijn er nog mensen die er van uitgaan dat het weleens een P-420 zou kunnen zijn, een ontwerp waar Lockheed Martin al in de jaren negentig patent op aanvroeg.

De P-420 zoals hij in de patentaanvraag van Lockheed Martin staat.

De speculaties zullen nog wel even aanhouden. Misschien zelfs totdat er, net als bij de RQ-170 gebeurde, op een of andere luchtmachtbasis ineens een compleet nieuw onbemand toestel opduikt.

Bron: AOL Defense

Beeld: Open Source GeointPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar