Siri helpt man na auto-ongeluk

Karlijn Klei

15 December 2019 11:00

siri

Hoewel ze echt niet altijd lijkt te luisteren, blijkt Apple’s virtuele assistent Siri toch zeker wel haar momenten te hebben.

Een gouden ster voor Siri. Mede dankzij de virtuele assistent kwam een auto-ongeluk, dat fataal af had kunnen lopen, toch tot een goed einde. Toen een 18-jarige man in het Amerikaanse Iowa met zijn auto van de weg gleed en in halfbevroren rivier belandde, zag het er even spannend uit. Gelukkig hield de bestuurder, zelfs toen hij zijn telefoon zo snel niet kon vinden, zijn hoofd koel: “Siri, bel 911!”

Lees ook:

Gevaarlijk winterweer

De 18-jarige Gael Salcedo uit Charles City in Iowa was afgelopen week op weg naar school toen hij op een stuk ijs stuitte. Volgens nieuwsomroep KIMT, onderdeel van CNN, verloor Salcedo controle over zijn auto, die vervolgens de halfbevroren Winnebago-rivier in tuimelde.

Toen de Amerikaan van de val bekomen was, besefte hij dat hij met auto en al in de ijzige rivier was beland. Uit angst dat hij zou zinken, rolde Salcedo de ramen open. “Ik kon mijn telefoon niet vinden”, vertelt de Amerikaan aan de nieuwsomroep. En dus hij keerde zich tot de moderne technologie: hij beval Siri het alarmnummer te bellen.

Hulptroepen

En dat deed de virtuele assistent. De brandweer arriveerde net toen het water de auto in begon te stromen. De enige manier om veilig aan wal te komen, was voor Salcedo om onder begeleiding van de brandweerlieden zich via de passagiersdeur uit de auto te wurmen en zich een baan door het ijskoude water te maken.

“Mijn handen waren ijskoud en ik voelde mijn benen niet meer”, vertelt Salcedo. Toch lukte het hem met de hulp van de brandweerlieden uiteindelijk vaste grond te bereiken. De Amerikaan werd in het lokale ziekenhuis behandeld voor shock, maar kon na drie uur weer op huis aan.

Eind goed, al goed. Applaus voor Salcedo, de brandweerlieden én niet te vergeten virtuele assistent Siri.  

Bronnen: CNN, Gizmodo

Beeld: CNN (still)

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK










Meer Nieuws