Slim kussen waarschuwt voor stress

KIJK-redactie

14-05-2014 16:00:19

Je stressgehalte meten terwijl je zit? Binnenkort is het mogelijk. Er is namelijk een kussen ontwikkeld dat aangeeft wanneer je te gespannen bent.

Gat in de markt, dachten de makers van Darma, een slim kussen dat je hartslag en ademhaling meet terwijl je erop zit. Uit deze gegevens kan het kussen je stressgehalte bepalen, om je vervolgens via een app te laten weten wanneer je te gespannen bent.

De makers denken dat dit een ideaal stukje technologie is voor op kantoor. Wanneer je het erg druk hebt op je werk, kunnen stressgehaltes namelijk weleens tot aan het plafond rijzen. Door middel van sensors meet het kussen dit en geeft via de app aan dat je het even wat rustiger aan moet doen.

Maar dit is niet het enige dat dit slimme apparaatje kan. Wanneer je te lang zit, krijg je dit ook te horen en krijg je de aanbeveling om even te gaan staan en je uit te rekken. Het kussen tikt je bovendien op de vingers wanneer je een verkeerde zithouding aanneemt. Onderuitgezakt zitten stelt Darma namelijk niet op prijs.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: Engadget

Tekst: Naomi JansenPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis