Slimme wieg bootst autorit na

Naomi Vreeburg

11-04-2017 11:00:58

wieg

Ford introduceert de Max Motor Dreams: een wieg die de tochtjes met de wagen overbodig maakt.

Wil je baby maar niet slapen? Sommige mensen zweren bij een ritje in de auto. Een tijdje toeren en je koter bevindt zich in dromenland. Maar deze oplossing is niet ideaal: als je elke avond een uur in de wagen moet rijden, kost dat niet alleen tijd maar ook benzine. De mensen bij Ford Motor Company weten dat en komen nu met een wieg die een autorit simuleert.

Straatlichten

De wieg, die Max Motor Dreams is gedoopt, is uitgerust met zachte motorgeluiden, rustige bewegingen die een autorit nabootsen en LEDs die de gloed van straatlichten simuleert. Er is ook een app die de specifieke geluiden van jouw wagen en bewegingen tijdens de gebruikelijke autorit opneemt en aan de high-tech wieg koppelt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

“We hebben jarenlang gepraat met papa’s en mama’s en weten dat kersverse ouders smachten naar een nacht goed slapen”, vertelt de ontwerper van het bedje, Alejandro López Bravo. “En waar een snel ritje in de auto wonderen kan verrichting, moeten de arme ouders nog altijd wakker en alert zijn wanneer ze achter het stuur kruipen. De Max Motor Dreams kan het leven iets makkelijker voor ze maken.”

Wieg in productie

Zelf een ouder die zijn slaap op dit moment hard nodig heeft en kan het slimme wiegje een uitkomst voor je zijn? Dan hebben we wat minder leuk nieuws voor je. Er is alleen nog een prototype van het babybed gemaakt. Ford is wel verrast door de hoeveelheid positieve reacties en denkt er nu serieus over na het wiegje in productie te nemen.

Bronnen: Engadget, MashablePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis