Zelfstrikkende sneakers, superspeaker en techy kattenbak

KIJK-redactie

21 March 2019 10:59

superspeaker

Sneakers van Puma die jij niet hoeft te strikken, een toffe partyspeaker en een kattenbak die zichzelf schoonmaakt: een selectie van de gadgets die we bespreken in KIJK 4/2019.

Superspeaker

Virtual reality kan de toekomst drastisch veranderen, het genetisch modificeren van baby’s zal misschien een belangrijke rol in onze evolutie spelen, cryptomunten en blockchain kunnen het mondiale economische systeem omverwerpen, en CO2-zuigers gaan wellicht een verschil maken in onze vele klimaatzorgen – maar de spannendste technologie van dit moment is toch echt de GTK-PG10 van Sony, een partyspeaker mét ingebouwde bekerhouders.

Meer specs op www.sony.nl.

In het bakkie

Je dacht misschien dat je hiernaast een wasmachine zag. Of een kleine spaceshuttle. Maar in werkelijkheid is de LavvieBot een kattenbak. Of beter gezegd: een slimme en automatische kattenbak die zichzelf schoonmaakt en hervult, zodat jij en je kat schepjesloos door het leven kunnen. (Grotendeels natuurlijk, want je moet hem heel af en toe wel uitspoelen en aanvullen met nieuwe korrels.) Voor de kat die alles al heeft, en is uitgekeken op zijn wasmachine en spaceshuttle.

Op www.lavviebot.com ontdek je alles.

Gestrikt

Wie de schoen past, enzovoorts. Met Fi footwear zet Puma namelijk de eerste stappen in de markt van zelfstrikkende sneakers, in dit geval uitgerust met een micromotor en een ingenieus kabelsysteempje. Supernieuw is dat natuurlijk niet, want Nike experimenteerde al eerder met autoschoeisel – maar het is goed dat meer fabrikanten werken aan een idee dat Back to the Future Part II uit 1989 al voorspelde voor 2015. Vooruit en terug naar de toekomst van het verleden!

Ren naar www.puma.com.

Tekst: Rik Peters

KIJK 4/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Nieuws