Speaker voor buiten, Millennium Falconlamp en sporthorloge

KIJK-redactie

21 November 2019 12:59

Eindelijk een Sonos-box voor buiten, een Millennium Falcon Desk Lamp en een Casio-sportklok: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 12/2019.

Buitenbeentje

De eerste Sonos voor buiten. Dat is de Sonos Move. Deze speaker kan met Wi-Fi op het Sonos-huissysteem worden aangesloten, maar werkt dus óók met buitenhuis-Bluetooth. De draagbare lawaaimaker heeft daarnaast natuurlijk een robuustere behuizing gekregen: bestand tegen vallen, stoten, regen en vocht, stof en vuil, uv-stralen, extreme temperaturen en barbecue-geuren – al staat dat laatste niet in de officiële specs.

Op www.sonos.com voor 399 euro.

Falconlamp

De échte Millennium Falcon haalde zijn stroom niet uit een USB-verbinding, maar verder is deze Millennium Falcon Desk Lamp een behoorlijk waarheidsgetrouwe replica van de beroemde Star Wars-vlieger. Nou ja… Oké, de originele YT-1300f light freighter was ongeveer 180 keer zo groot als deze nakomeling. En was natuurlijk bedoeld om sneller dan het licht door het heelal te reizen, terwijl deze variant enkel wat leeslicht over je bureau kan spreiden. Maar je begrijpt het punt!

Vlieg naar www.firebox.com voor meer.

Sportklok

De WSD-F21HR van Casio is het eerste Pro Trekhorloge met een hartslagmonitor. Zodra de optische sensor in het polsklokje een hartslag meet, gaat er een ledlichtje meeknipperen in het ritme. Tof. En ideaal voor serieuze hardlopers en fietsers, zeggen de makers. Net als de offline-kleurkaarten, activity-app en running-menu’s trouwens. Wat die sporters precies hebben aan vijftig-meter-diepte-waterbestendigheid en stevigheid-die-voldoet-aan-de-normen-van-het-Amerikaanse-leger is minder duidelijk.

Website is www.casio-europe.com.

Tekst: Rik Peters

KIJK 12-2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK!


Meer Nieuws