Speel voor astronaut

KIJK-redactie

22 January 2016 09:00

ESA is software aan het ontwikkelen om toekomstige astronauten mee te testen, en jij kunt helpen bij het verbeteren ervan.

In de toekomst gaat ESA in de selectierondes voor nieuwe astronauten gebruikmaken van een simulatie om te testen hoe geschikt de kandidaten zijn. Deze simulatiesoftware is nu online beschikbaar voor iedereen. De testresultaten worden gebruikt om de software te verbeteren.

Astronauten worden natuurlijk op heel veel verschillende capaciteiten getest en een daarvan is het vermogen om te zien hoe je een object in drie dimensies (link en rechts, voor en achter, boven en beneden) van plek a naar plek b verplaatst met zo min mogelijk handelingen. De software die daarvoor wordt gebruikt, lijkt een beetje op een spelletje. Iedere ronde wordt het een tikkie moeilijker.

Het is een soort driedimensionale variant van Tetris, met nog een extra moeilijkheidsgraad: je moet al je handelingen van te voren plannen. Na op de knop Execute! te hebben gedrukt, worden de handelingen in één keer uitgevoerd. En dan maar hopen dat je het goed hebt ingeschat allemaal… Probeer het hier zelf.

Bronnen: Phys.org


Meer Nieuws