Spelen met vuurkracht met deze minigun

André Kesseler

07 November 2019 08:59

minigun

Met de Rubber Band Minigun heb je maar één uitdaging: hoe houd je hem uit handen van je kinderen? 

Het apparaat wordt gemaakt door een Amerikaans bedrijf met de bijzondere naam Weaponized T-Rex. Het houten Gatling-gun, uitgerust met maar liefst twaalf elektrisch aangedreven lopen, is gemaakt van CNC-gesneden multiplex. Het wapen kan geladen worden met 144 elastieken die met een (theoretische) vuursnelheid van 200 stuks per minuut door de kamer vliegen.

Knutselen

Er zijn twee opties. Je bestelt de Rubber Band Minigun als een geassembleerd wapen. Of je bestelt hem als een pakket met 70 verschillende onderdelen die je vervolgens met houtlijm en soldeerbout in een uurtje of twee in elkaar zet. Het prijsverschil is minimaal: 99 dollar (89 euro) voor kant en klaar, 94 dollar (85 euro) voor het knutselpakket.

Kickstarter

Weaponized T-Rex maakte van de Rubber Band Rubber Band Minigun een Kickstarter-project. Inmiddels heeft het bedrijf daarmee 45.000 dollar opgehaald (het doel was 10.000 dollar) en dus kan het project met een ruime marge uit de startblokken. De eerste miniguns worden waarschijnlijk in februari geleverd en dan kan het gevecht om de woonkamer losbarsten.

Bronnen: Kickstarter, New Atlas

Beeld: Weaponized T-Rex

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK


Meer Filmpjes