Spuiten en slikken met Hitler

KIJK-redactie

08-05-2012 09:00:21

Adolf Hitler snoof cocaïne, liet onbeheersbaar scheten en injecteerde extracten van stierenballen om zijn libido te verhogen. Dat blijkt uit twee medische rapporten over de dictator die vandaag in de VS worden geveild.

In de rapporten staat de complete medische geschiedenis van Adolf Hitler. De zes artsen die eraan bijdroegen, vertellen bijvoorbeeld dat de dictator grote hoeveelheden cocaïne snoof voor problemen met zijn neusholte en keel. Toen Hitler begon te hunkeren naar de drugs werd de dosis verlaagd.

Injectie met zaadbalextract

Naast cocaïne gebruikte Hitler ook medicijnen tegen onbeheersbare winderigheid. Hij kreeg hiervoor een cocktail van 28 pillen. Sommige van die pillen bevatten strychnine, een vergif dat vroeger werd ingezet als pesticide en in kleine hoeveelheden voor medische behandelingen. Hitler gebruikte dusdanige hoeveelheden dat hij maag en leverklachten kreeg.

Omdat winderigheid niet heel aantrekkelijk was, probeerde Hitler zijn charmes op andere gebieden te vergroten. Een van zijn artsen, Theodore Morrell, schrijft dat zijn patiënt injecties kreeg met zaadblaas-, zaadbal- en prostaatextracten van jonge stieren. Dit deed hij om zijn libido te verhogen (ook al sliep hij niet op dezelfde kamer als zijn vrouw).

Hitlers schedel

Na de Tweede Wereldoorlog werden Hitlers artsen ondervraagd door het Amerikaanse leger. Op basis van deze informatie werden de twee rapporten opgesteld, een in juni 1945 en de ander in november dat jaar. Samen bevatten ze 215 pagina’s aan medische informatie. Voor geïnteresseerden zijn er ook nog röntgenfoto’s van Hitlers schedel te vinden, alsmede EEG’s. Het veilinghuis verwacht dat de documenten ongeveer 2000 dollar per stuk zullen opleveren.

Bronnen: LiveScienceAlexander Historical Auctions

Beeld: Deutsches Bundesarchiv/Wikimedia CommonsPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws