Struin Kenia af met olifanten

Naomi Vreeburg

22-09-2015 11:00:33

Met behulp van Google Street View kun je nu naast olifanten lopen in het Sambura reservaat.  

Google heeft je al uit klimmen genomen op de Mount Everest en je laten zwemmen tussen de schildpadden in het Groot Barrièrerif. Bovendien schreven we twee weken geleden nog over Cat Street View, waarmee je de straten af kunt struinen als kat. En nu geeft Street View je de kans om naast modderworstelende of wandelende olifanten in Kenia te lopen.

Stropers

Dit idee is bedacht door de organisatie Save the Elephants om het verhaal van de olifanten in Afrika op een andere manier te vertellen. Je ziet namelijk niet alleen gezellige beelden van de dieren, maar komt ook op plekken waar de kaken van olifanten op een rijtje zijn gelegd. Velen gedood door stropers.

Deze jacht op de dieren is de voornaamste reden geweest om de olifantenversie van Google Street View op poten te zetten. Het Sambura reservaat te Kenia, waar het Google-wagentje afgelopen februari doorheen reed, is het thuis van 900 olifanten. Dit nummer lag ooit veel hoger. 100.000 olifanten werden tussen 2010 en 2012 in Afrika gedood om hun ivoor. En dit is ook de dieren in het Sambura reservaat helaas niet gespaard gebleven.

Meer respect

“We hopen dat deze actie meer respect voor de olifanten gaat opleveren”, vertelt Farzana Khubchandani, de Google marketingmanager in Kenia. “Hoe meer mensen van onze cultuur, onze mensen en de machtige olifanten waarmee we samenleven proeven, hoe meer wij in staat zijn om het Sambura reservaat te behouden.”

Volgens het Kenya Tourist Board is dit de eerste keer dat een nationaal park in Kenia op deze virtuele manier in beeld wordt gebracht. Naast olifanten kun je ook nog andere dieren, zoals zebra’s en leeuwen spotten.

Bron: LivesciencePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws