Subliminale beïnvloeding op KIJK Live!

kijkmagazine

18 March 2014 11:00

Filmstrip met subliminaal beeld

Helaas is een van de aangekondigde KIJK Live!-sprekers voor morgen komen te vervallen. Gelukkig hebben we een vervanger weten te vinden.

Al maanden geleden noteerde Jan-Berend Stuut, leider van de oceaanexpeditie waarover je meer kunt lezen in de huidige KIJK, in zijn agenda dat hij op de KIJK Live! van 19 maart zou komen spreken. Helaas: afgelopen weekend brak Stuut zijn enkel, waardoor hij voor nu verstek moet laten gaan. Uiteraard wenst de KIJK-redactie hem van harte beterschap! Ook hopen we hem op een toekomstige editie van ons evenement alsnog te mogen verwelkomen.

Voor komende woensdag hebben we gelukkig een vervanger weten te regelen: sociaal psycholoog Thijs Verwijmeren, verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij zal het hebben over subliminale beïnvloeding, ook een onderwerp waarover je in KIJK 4/2014 meer kunt lezen.

Recent onderzoek laat namelijk zien dat onmerkbaar kort getoonde boodschappen ons gedrag wel degelijk kunnen veranderen, hoewel eerder werd gedacht dat dit verschijnsel een fabeltje was. Kunnen we dan toch bijvoorbeeld tijdens een film ertoe worden aangezet om in de pauze flink wat bakken popcorn en bekers cola in te slaan? Of zit het subtieler? Dat vertelt Verwijmeren ons op de zevende KIJK Live! Info over de overige sprekers vind je hier.

Deze editie van KIJK Live! wordt op woensdag 19 maart gehouden in de Berlage meet & workspace, Amsterdam. De deuren gaan open om 19.30 uur, het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Aansluitend kan er met de sprekers, de KIJK-redactie en de overige bezoekers worden geborreld. De toegang is gratis; als je vooraf, tijdens de pauze en na afloop van de bar gebruikmaakt, vragen we wel een bijdrage van 5 euro voor de drankjes.

Wil je erbij zijn? Geef je dan zo snel mogelijk op via de site Meet-up; er zijn nog een paar plekken vrij!

Beeld: Mr. Pen/123RF


Meer Nieuws