Deze supermarktrobot wijst je de weg

Laurien Onderwater

19-04-2016 16:00:43

robots

Maak kennis met Space Genius: de robot die jou exact kan vertellen waar een product ligt.

Ken je dat gevoel? Door de supermarkt lopen en als een kip zonder kop naar producten zoeken? Dan ben je zeker niet de enige. Maar Space Genius – een nieuwe supermarktrobot van het bedrijf 4D Retail Technology Corp. – schiet je nu te hulp! Wie kan deze supermarktrobot wel gebruiken?

Supermarktrobot

Supermarktrobot appDeze supermarktrobot kan in minder dan een uur een winkel van zo’n 4000 vierkante meter scannen. Hierbij leest de Space Genius producten en barcodes af en ‘ziet’ deze informatie in HD en 3D. Dankzij het scannen kan een 3D-kaart van de volledige supermarkt worden gemaakt die de klant via de bijbehorende app kan zien.

De klant tikt in welk product hij zoekt en een routebeschrijving verschijnt op zijn smartphone. Ook vanuit de luie stoel kunnen mensen checken of het product op voorraad is. Scheelt toch weer een onnodig ritje naar de supermarkt.

Kopie van Tally?

Klinkt dit je bekend in de oren? Dat kan. Eind vorig jaar kwam het bedrijf Simbe Robotics met de Tally: een robot die ervoor zorgt dat alle schappen correct zijn gevuld. Maar Space Genius is geavanceerder. Hij geeft aan als producten uit de voorraad zijn, als er prijskaartjes ontbreken of als er tegenstrijdigheden zijn wat betreft de prijs van het product. Doe ons maar zo’n robot in elke supermarkt.

Bronnen: 4D Retail Technology Corp., Gizmag

Beeld: 4D Retail Technology Corp.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes