Een digitaar, bijzondere kattenvoerbak en peperdure camera

KIJK-redactie

22-03-2018 10:59:02

camera

Hét snaarinstrument van de 21ste eeuw, een voerbak voor je geliefde kat die je op afstand met je telefoon kunt laten bijvullen, en een Hasselblad-camera die maar liefst 400 megapixels heeft: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 4/2018.

Digitaar

Hét snaarinstrument van de 21ste eeuw: zo wordt de Fusion Guitar aangeprezen. De grote tovertrucs van deze tokkelaar zijn de ingebouwde versterker, speaker en iPhone-houder (voor apps om muziek te leren, te schrijven of op te nemen én om amps of effects te simuleren). Oftewel: het instrument biedt je alles om glorieuze rocksongs te maken. Alles behalve talent en creativiteit – want daarvoor heb je óók in dit tijdperk nog steeds een moeilijke jeugd nodig.

Gerealiseerd via Indiegogo. Info op fusionguitars.com.

Pixel perfect

Vierhonderd. Zoveel megapixels hebben de foto’s van deze Hasselblad H6D-400C MS. (Vergelijking: die van de iPhone X hebben er twaalf.) De camera gebruikt Multi-Shot Capture, waarbij zes losse foto’s worden gecombineerd tot één superplaatje – een TIFF-bestand van 2,4 gigabyte met 23.200 bij 17.400 beeldpunten. De cam is primair voor musea en ontwerpbureaus die kunstwerken of designs willen vastleggen – en voor mensen die 39.999 euro willen dokken voor de perfecte selfie.

Check www.hasselblad.com.

Kat in ’t bakkie

Sommige mensen vinden katten rotbeesten. Maar da’s geen reden om ze ook rot te behandelen. Toch doen veel huisdierpoezenbaasjes dat. Immers: in het wild eten de monsters vijftien keer per dag en drinken ze bewegend water, maar thuis blijft het bij twee porties en een waterbak. Tot nu. Dankzij de Catspad en de bijbehorende app kun je namelijk op afstand toch een natuurlijke distributie van voer en stromend water regelen. Klinkt crazy, maar dat past wel bij katteneigenaars.

Site: catspad.com.

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar