Techionista: app zet baby’s op mute

KIJK-redactie

14-06-2015 13:00:39

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: huilbaby in de buurt? There’s an app for that.

Het is natuurlijk vreselijk om toe te geven, maar iedereen (ja, ook jij) heeft weleens heimelijk in een restaurant, vliegtuig of vakantiepark gedacht: ‘sodeknetters, kan die baby ook uit?!’ Want hoe schattig die kleine kiddo’s ook kunnen zijn; je trommelvliezen zijn je ook wat waard. En dan nu het goede nieuws: binnenkort kun je huilbaby’s stiekem uit zetten. Want there’s an app for that mét bijbehorende oordopjes. Nu trending op Kickstarter: Here.

Het idee is simpel: stel dat je via speciale oordopjes het geluid om je heen kon filteren. Niet alleen om het volume van baby’s zachter te draaien, maar ook voor het reduceren van piepende metrogeluiden of om de bass bij een concert aan te passen aan je wensen. Precies dat zijn de knappe koppen van Doppler Labs aan het ontwikkelen.

Schermafbeelding 2015-06-11 om 09.02.57

Je kunt met Here niet alleen geluiden wegfilteren; je kunt wat je wél wil horen ook aanpassen aan je wensen. Met de equalizer pas je muziek aan of geef je een te zachte stem net wat meer bass mee. En – geen idee waarom je dat zou willen – maar je kunt een spreker zelfs een echo-effect geven. Al dat handmatige ge-equalize te ingewikkeld voor je? Dan hebben de makers ook nog kant en klare Instagram-achtige filters voor je ontwikkeld. Geef de wereld een ‘Hendrix’-sound of chill de boel met een fijne ‘Blue Note’.

Maar hoe werkt dat dan? De Here-oordopjes nemen geluid op, bewerken het aan de hand van je wensen, en spelen het aangepaste geluid opnieuw af: dat is wat je hoort. En dat alles in minder dan 30 microseconden: voor je gevoel dus real time.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De oordopjes zijn draadloos en staan via bluetooth in verbinding met de smartphone-app. De batterij gaat zo’n zes uur mee en ze komen in verschillende maten (voor elk oor wat wils).

En wat kost dat nou? Voor 199 dollar scoor je als early bird je eigen Here-setje via Kickstarter. Is dat veel? Misschien niet als je bedenkt dat je voortaan zelf in de hand hebt hoe je de wereld hoort. Maar misschien wel als je bedenkt dat Here er alleen is om geluid aan te passen; niet om bijvoorbeeld muziek mee te luisteren. En aangezien er vooralsnog maar één ding tegelijk in je oor past, blijf je voorlopig switchen tussen headphones en geluidsfilters. Het wachten is dus op multifunctionele Here-dopjes.

Check hieronder hoe Here kan klinken:

Vivianne legt hier uit hoe een nieuwe Fibonacci-klok werkt.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar