Techionista: connected kijkgaatje

KIJK-redactie

21-06-2015 13:00:16

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: Peeple laat weten wie er voor je deur staat.

Soms stuit je op ideeën die zo logisch zijn, dat het je verbaast dat het er nog niet was. Neem nou Peeple: het connected kijkgaatje; bizar dat we zo’n ding nog niet standaard op onze voordeuren hebben.

Gek eigenlijk: als iemand je heeft proberen te bellen, weet je wie het was. Want hé: caller ID. Maar of iemand vandaag voor je gesloten voordeur heeft gestaan? Je hebt geen idee… Peeple wil daar verandering in brengen.

Het apparaatje is voorzien van een camera en staat in verbinding met het wifi-netwerk van je huis. Staat er iemand voor de deur? Dan krijg je een melding via de bijbehorende app mét realtime videobeelden van je bezoeker.

Peeple houdt ook voor je bij wanneer je voordeur open gaat en schiet er meteen even een videootje van. Mocht je peuter ineens besluiten zelfstandig een ommetje te maken, dan krijg je meteen een alert. Wel zo’n veilig gevoel.

Je bevestigt Peeple via een bestaand kijkgaatje. Heb je die niet? Dan levert het bedrijf er eentje bij. Ook op een glazen deur kun je het ding volgens de makers eenvoudig installeren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Kost dat? Je kunt nog een early bird editie scoren voor 149 dollar op Kickstarter.

Lees ook hoe je een baby op mute kunt zetten met een app.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar